Dönemsel ve Part-Time İşler

Ülkemizde de giderek yaygın bir hale gelen dönemsel (geçici) ve part-time (yarı zamanlı) işler işverenlerin yoğun iş dönemlerinde başvurdukları bir yöntem olarak popülaritesini korumaktadır [1].


Genellikle kampanya dönemlerinde tanıtım ve promosyon, anket, veri girişi, stand görevlisi, fatura kontrol elemanı, call center elemanı (çağrı merkezi) gibi işler konusunda kuruluşların yoğun personel talebi olmaktadır.
Gerek öğrencilik yıllarınızda ve gerekse yeni mezun iseniz hatta işinizi kaybetmiş iş arama durumunda olan bir kişi de olsanız dönemsel ve part-time işlere burun kıvırmayın. Her şeyden önce bu tür işler size bir iş ortamında bulunma ve iş disiplini edinme anlamında katkı sağlayacaktır. Ayrıca ekonomik olarak da size belirli bir katkı sağlayacaktır. Bu tür işlerde çalışırken dikkat etmeniz gereken konu kayıt dışı çalıştırılmamak olmalıdır.Çünkü  bunların geçici işler olması sebebiyle genellikle işverenler sosyal güvenlik ve fon yüklerinden kaçınmak amacıyla kayıt dışına yönelmektedirler.

________________________________________
[1] Bu tür işler yakın zamana kadar yasal değilken 4857 sayılı yeni iş yasamızla birlikte yasal boyut kazandı.