Ziyaretçi Üye 7 sene önce sordu

İyi çalışmalar; ben daha önce size mail atmıştım bir sorunumla ilgili olarak ama henüz cevap alamadım.Durumum acil olduğu için tekrar yazdım, özür dilerim. Ben ‘ yıla yakı zamandır bir şirkette çalışıyorum fakat evlilik sebebiyle ayrılmak zorundayım.17 Mayıs tarihinde nikahlanacağım ve eşimin tayini sebebiyle başka şehire gitmem gerek. Üstlerime nikah sonrası istifa edeceğimi ne zaman söylemeliyim? Birde nikah sonrası balayına gideceğim ve başka şehire yerleşeceğim sebebiyle nikah sonrası kıdem tazminatı işlemlerimi yapmam zor,evlilik sebebiyle alacağım tazminat için uygulamam gereken prosedür nedir? Yapmam gereken nedir? Üstlerimle anlaşıp ayrılmadan önce istifamı nikah sonrası tarihe yazıp vererek halledemezmiyim yoksa yapmam gereken başka işlemler olacakmı? Bu konuda işyerimden kimsenin haberi olmadığı için kimseye danışamıyorum. İhbar süremi de farketmeden geçirmek istemiyorum Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
.
 
 
 
 
 

1 Cevap
En İyi Cevap
İnsan Gücü Uzman 7 sene önce cevaplandı

Merhaba
Öncelikle İş yasamızın 14.maddesi ile düzenlenmiş olan kadın işçiye evlendiği tarihten itibaren 1 yıl içersinde işten ayrılması koşulu ile kıdem tazminatı ödenmesi hakkından yararlanmak için evlilik akdinin gerçekleşmiş olması gerekir.
Yani bir başka deyişle evlenmeden önce ben filanca tarihte evleneceğim diyerek kıdem tazminatı talep edilemez.
Siz bazı özel koşullarınızdan söz ediyorsunuz bu tamamen işvereninizle sizin aranızda iyi niyet kuralları çerçevesinde çözülecek bir konu anlaşırsanız neden olmasın.
Ancak işin yasal prosedürü budur evlendikten sonra kıdem tazminatına hak kazanılır.
İş verene ne kadar süre önce haber vereceğinize gelince bu iş yerinizdeki kıdeminize bakılırak iş yasamızın 13.maddesindeki bildirim önelleri sürelerine göre belirlenecektir.